Home Despre Noi
Despre noi
Management

Echipa Complex Apicol

Structura de conducere a Complexului Apicol V. Harnaj este dedicata misiunii asumate a companiei: de a transmite intregii lumi beneficiile mierii si produselor derivate. Administratia Complexului Apicol urmareste conservarea pozitiei de lider de piata dar si extinderea companiei.

Echipa Complexului Apicol este formata din profesionisti cu o vasta experienta, oameni pasionati de apicultura, apicultori si iubitori de albine . Unicul scop al echipei este acela de a raspandi beneficiile consumului de produse apicole catre intreaga lume.

Directorul General

Constantin Popa este director general al Complexului Apicol din 2005 cand a fost desemnat de Adunarea Generala a Actionarilor. Constantin Popa si-a desfasurat activitatea timp de peste 25 ani in cadrul Complexului Apicol, perioada in care si-a insusit valorile companiei si structura ei organizatorica. Directorul General, Constantin Popa , in timpul celor peste 25 de ani de activitate a reusit sa cunoasca in cele mai mici detalii activitatea de productie a societatii,avand atat din experienta directa cat si cunostintele teoretice pentru toate sectoarele activitatii de productie(productia de utilaje, cosmetice, miere, otet).

Pasionat el insusi de apicultura, Constantin Popa este un bun cunoscator al albinelor dar si al produselor apicole. Impreuna cu echipa de management a companiei, Constantin Popa urmareste sa indeplineasca misiunea Complexului Apicol respectand valorile pe care el insusi le-a urmarit de-a lungul carierei sale.

 
Din 1965....

Apicultura in Romania este legata de numele Veceslav Harnaj. In 1957, profesorul Veceslav Harnaj si cativa prieteni, impatimiti apicultori, au infiintat Asociatia Crescatorilor de albine (ACA). Prima asociatie nationala a breslei apicultorilor din Romania, ACA este un sprijin real pentru apicultura si apicultorii Romaniei.

Veceslav Harnaj a incurajat dezvoltarea organizata si sistematica a apiculturii: a initiat cursuri de pregatire si specializare pentru apicultori, a stimulat apicultorii prin practicarea unor preturi avantajoase pentru produsele achizitionate de la apicultori, politica neintrerupta a Complexul Apicol pana in zilele noastre.

In anul 1965 este infiintat “Combinatul Apicol Baneasa” care transforma in realitate planurile de dezvoltare ale profesorului V. Harnaj. La congresul al XXII-lea al Apimondiei – Munchen 1969 medalia de aur si premiul Intreprinderii “Agfa Gevaert” pentru filmul “Apis mellifica carpatica”, se acordau Profesorului Harnaj. Congresul din anul 1971 a adus numeroase medalii de aur pentru: centrifuga cu 32 de rame cu transmisie hidraulica, tabloul automatizat de comanda al liniei de omogenizare a mierii, volumele lucrarilor Congreselor al XX-lea si al XXII-lea ale Apimondiei si revista “Apiacta”.

In 1973 la congresul de la Buenos Aires mierea de salcam este premiata cu aur, singura distinctie de acest gen acordata vreodata unui sortiment de miere monoflora. Tot in 1973, crema Apidermin primeste medialia de aur. Mierea de salcam continua sa fie premiata, ultima distinctie primita fiind Medalia de Aur la Congresul Apimondia de la Montpellier. Tot la Congresul Apimondia al XLI-lea de la Montpellier din 2009 iar mierea de tei primeste Medalia de Bronz.

16 medalii de aur erau deja decernate in 1977 Profesorului V. Harnaj pentru conceptia constructiva si tehnologica a Combinatului Apicol de la Baneasa. Din anul 1991 Combinatul Apicol Baneasa se transforma in Complex Apicol Veceslav Harnaj, purtand cu onoare numele celui mai important apicultor roman si continuand planurile de dezvoltare a apiculturii romanesti prin toate actiunile intreprinse.

Complexul Apicol duce mai departe traditia Profesorului V. Harnaj, pastrand retetele originale ale produselor . Traditia si experienta de 50 ani ne ajuta la dezvoltarea continua a liniilor de produse.

 
Viziune, Misiune, Valori

Misiune

Complexul Apicol, ca urmas direct ai profesorului Veceslav Harnaj are misiunea de a duce mai departe renumele apiculturii romanesti. Suntem un lider al industriei apicole si vrem sa transmitem intregii lumi beneficiile mierii si produselor derivate. Dedicati servirii comunitatilor de apicultori, iubitori si consumatori ai produselor apicole, suntem la randul nostru iubitori de apicultura si chiar apicultori.

Viziune

Noi, la Complexul Apicol livram beneficiile albinelor catre sanatatea consumatorului bazandu-ne pe principiul echitatii si returnand naturii ceea ce ne daruieste pentru consumul propriu. In atmosfera entuziasta de prietenie specifica crescatorilor de albine urmarim:

 • Sa fim cel mai bun mediator posibil intre apicultor si consumator
 • Sa stimulam mediului apicol
 • Sa sprijinim apicultorii prin practici echitabile
 • Sa servim drept resursa pentru apicultorii locali promovand cele mai bune practici de apicultura
 • Sa educam publicului in sensul impactului benefic asupra sanatatii a produselor apicole
 • Sa educam comunitatea

 

Valori

Ne vom urmari misiunea respectand mediul in care ne desfasuram activitatea punand pe primul plan:

 • Oamenii
 • Mediul
 • Excelenta in calitate
 • Colaborarea
 • Traditia